Flames med ”pinstripe”rand

Flames med ”fakad” pinstripe-rand

 

Att ”outlina” ett par flames med en pinstripe-pensel är svårt och kräver mycket erfarenhet om det ska bli riktigt bra.

Men det finns lite knep man kan använda som gör riktigt bra resultat.

Man börjar med att lacka objektet i den färg som du ska ha på pinstripe-randen , det kan kännas lite avigt men det blir bra tillslut.

Sen tar du 3M:s blåa eller gröna böjliga tejp , och börja tejpa upp dina flames.

Att kunna tejpa upp ett par hyfsade flammor är inte så jättesvårt , att bli riktigt bra på det kräver nästan lika mycket träning som pinstriping , att kunna få det helt jämt , uniformt och snyggt kräver sin erferenhet helt klart.

Nu har du tejpat upp flammorna så tar du en vass skalpell och snittsar till spetsarna på flammorna så dom ser bra ut.

Sen gör man lite som man vill , antingen lackar du den färgen du ska ha på flammorna och sen maskerar du flammorna och lackar resten , eller så gör  du tvärtom , det är en smaksak.

Sen när du maskerar av allting så har du en riktigt snygg design med flames med pinstripe , utan att ha dragit ett streck med penslen.

Hur man får perfekta linjer och runda och symmetriska flames är svårt, absolut .

Endel tar en blyerts eller nåt annat och ritar upp streck att tejpa efter , personligen så kör jag oftast på fri hand , tycker det är behagligast att jobba på det viset.

Det finns en uppsjö av olika tejper man kan använda men vanligast är nog 3M:s 3,17 mm , den är smidig och lätt att använda.
Det man ska tänka på när man tejpar är att man inte drar i tejpen , man tar tejpen i ena handen och sen följer man med fingret på den andra handen tejpen så den sätter sig på plats , blir man inte nöjd så är det bara att dra upp och pröva igen.

Är bara träning som gäller för att bli bättre på det och få det att se snyggt ut , jobbar man med Auto Air ,som jag gör så är ett bra tips att spraya ett tunt lager med basfärgen igen , då riskerar man inga läckage i tejpen , blir raka och fina kanter.

Ett annat tips är att sätta en exta tejpbit på spetsarna och i böjarna , detta gör att tejpen inte kryper iväg om du går ifrån projektet en stund.