Hur börjar man ?

Ja först och främst så behöver man ett intresse och motivation att vilja lära sig , har man inte det så går det helt enkelt inte , dessa saker kan komma från många håll, kanske har man sett en snygg bil eller hoj med nåt tjusigt motiv på och tänkt att det där skulle jag vilja kunna göra.

Eller kanske man gillar att måla tavlor och tycker att det verkar vara ett spännande redskap att lägga till i sin verktygslåda.

Oavsett vilket så behöver man verkligen ett intresse och framförallt en vilja att bli bättre hela tiden , granska dina framsteg ordentligt och försök inte blunda för dina misstag , utan lär dig istället att fixa dom och helst undvika dom från början.

Man ska inte sticka under stolen med att konstnärstalang och förmågan att rita det man ser är viktigt och det underlättar väldigt mycket om man har ett bra sinne för färg och form och kan rita redan innan man börjar försöka använda airbrushen.

Med det sagt så ska man heller inte säga att det är nödvändigt för det är det inte , för det första så är det många som egentligen inte gör speciellt mycket motiv-målande överhuvudtaget utan det är mest flames , tribaler och olika effekter gäller för dom , och då är det mer sinne för form och färg som behövs mer  än att kunna rita.

Och som jag ska visa i lackskolan så finns det väldigt många knep som gör att man kanske inte måste kunna rita en anatomiskt riktig person på frihand.
Och att bli duktig med sin airbrush är precis som med ritning , man kan lära sig det , det gäller bara att träna , träna, träna ,nöta ,nöta , nöta.

Så kanske är du duktig på att rita och du kanske har en kompis som sa till dig : -kan du inte måla nåt sjysst på min tank?

Eller nåt liknande, eller så kanske du helt enkelt bara vill bli skitbra på motivlackering?

Så hur går man vidare, jo som sagt en airbrush behöver du och en luftkälla för att driva airbrushen samt färg till det också, sen är man egentligen igång.