Introduktion

Varför vill jag sprida lite kunskap och hjälp?

Något som jag saknade när jag skulle börja mina stapplande steg mot att bli svintuff motivlackerare var en bra sida på svenska som förklarade saker och ting på ett vettigt sätt.
Så jag bestämde mig för att dela med mig av det jag lärt mig hittills och göra en sida som förhoppningsvis kan hjälpa någon nybörjare på traven.

Jag har försökt täcka in tips som ska hjälpa både kompletta nybörjare och dom som har hållit på lite längre och vill ta det till nästa nivå.

Den uppmärksamme kan även notera att jag har gjort ett försök att lägga in reklam på denna sidan och på så sätt få in nån enstaka krona för arbetet med att skriva dessa texter, hoppas det inte stör utan att ni förstår varför och att om ni uppskattar sidan kan slösa iväg något enstaka klick. 🙂

Lite Historia om motivlack:

Jag ska minsann inte slösa tid och skriva massa gammal historia som inte är speciellt intressant i alla fall tänkte jag , men efter ett tag så började jag fundera på om det inte kan vara ganska nyttigt för t.ex. en nybörjare som just ska till att börja och behöver lite kött på benen.

Dåså , Airbrushen som ju är som dom flesta vet nästan det viktigaste verktyget en motivlackerare behöver.

Den härstammar från tekniken som gamla folkslag använde för att utsmycka grottor med mera för väldigt länge sedan,  nämligen att man tuggade på någon frukt eller blad som hade mycket färgämne i sig och sen höll man handen mot grottväggen och spottade ut all färgen mot handen , och vipps så hade man ett sjysst handavtryck på väggen.

Detta var väl den första varianten  , senare så förfinades det mer och mer och man hade sen en liten färgspruta som drevs genom att man blåste i den.
Och sen kom givetvis den nuvarande konstruktionen med tryckluft.

Till att börja med  användes airbrushen mycket till fotoretuschering , det var inte för en lite senare som man började använda den på riktigt inom custom-lackeringen.

Så nog om det , nu snackar vi teknik istället.