Real flames

Real flames eller eld

 

Börjar nästan bli lite tråkigt för efter att Lavelle gjorde eld eller ”real flames” känt så har det exploderat och folk lackar eld på allt .

Men det är en snygg lack och den kan passa på många ställen och objekt.

 

Det finns lite olika varianter eld-färgad eld , eller eld i olika nyanser.

 

När man ska göra naturtrogen eld så är det många som använder candys till detta , just för att att dom är genomskinliga och det blir ett bra djup i ”brasan”  , dessutom så blandar sig candyna lite så det blir sköna övergångar.

Jag visa några av sätten man kan göra , själv så blandar jag dom flesta teknikerna och gör lite som det passar , har ingen specifik arbetsgång när jag gör eld.

 

Saker som kan hjälpa till är några lösa mallar , klipp eller skär ut lite runda och skumma dropppformer i plast eller hård papp , nånting som håller för lite färg.

 

Vi kör en svart bakgrund först , sen går vi in och använder lite röd eller orange färg , och gör en väldigt lös skiss på hur elden ska bli ungefär.

Sen kan du ta lite mörkröd candy och blåsa över det du just målat.

Nästa steg så tar du orange färg och börjar definiera upp flammorna lite mer distinkt , när detta är gjort så kan du antingen blåsa på orange candy eller ta en omgång till med den röda candyn , beroende på hur man vill att det ska se ut.

Sen kan du börja använda en gul kulör och fylla i lite på några av dom distinkta flammorna , bara var lite sparsam med det gula , titta på en riktig eld , det är inte speciellt gul egentligen.

Här kan man antingen köra en guldig gul-orange candy över , eller gul  candy eller hel orange, man kan prova sig fram lite.

Efter detta steget så kan man köra en lite omgång till med det gula för att sen sluta av med lite vitt på dom allra hetaste ställena . ( väldigt sparsamt med det vita )

 

Om man inte har massa candys hemma kan man även köra med vanliga transparant-färger.

Tillvägagångssättet är nästan likadant , man börjar med ett löst lager med mörkröd , sen kanske ett lager med lite ljusare röd , sen orange , sen gul och sist lite vitt.

Det kan se minst lika bra ut , men det blir mer djup när man använder candys.

 

Eld i olika nyanser

Här gör man i princip likadant som den naturtrogna elden.

Om man har svart bakgrund och vill göra t.e.x. röd eld så lägger man först ett lager flammor med vit färg eller om man vill att dom ska lysa extra mycket i solen så kör man med silver , jag tycker silver blir en mycket fetare effekt.

Sen tar du din röda candy och blåser på , upprepa proceduren för fler lager flammor och mer djup och 3D-känsla i elden.

Detta går ju också att kombinera med olika nyanser med candyn för att få mer drag i elden.