Verktyg och tillbehör

 

Verktyg och tillbehör.

Saker som kan vara bra att ha i arsenalen för en lackerare eller airbrush-artist,  eller hobby nisse för den delen.

Airbrush bör man självklart har .

Större färgspruta , är jättebra att ha när det är stora ytor som ska täckas, och för klarlackning.

Bra märken här är SATA och DeVilbiss t.ex.

En lite mindre färgspruta , tycker jag är gudomligt bra , jag använder min SATA minijet spruta mest hela tiden , det är den bästa spruta jag har provat någon gång.

 

En fin oscillerande slipmaskin , dom som är för tryckluft är väldigt bra enligt mig , vet du med dig att du kommer att lägga mycket tid på det lackering så köp en så lätt och smidig som möjligt även om den kostar en slant , dina handleder,axlar,armbågar kommer att vara dig evigt tacksam!

Kraftig kompressor , som jag nämnt innan i luftkälleämnet en riktigt stor kompressor är kanon att ha , man kan driva alla luftverktyg , och behöver aldrig vänta på tryck.

Tyst kompressor , har man råd så köp en , det är så himla trevligt att kunna sitta och lyssna på lite musik eller nåt istället för dånet från kompressorn.

 

Bra tejper, 3M gör bra tejper , köp deras blåa plasttejp som man kan göra flames med och lite maskeringstejp i olika bredder, det har man jättenytta av när man lackerar.

Bra skalpell med utbytbara blad, där du kan köpa stora paket med nya blad till , för det kommer du att behöva , så länge du har ett vasst och fräscht blad i skalpellen så kommer det att bli mycket lättare för dig när du arbetar.

 

Penslar i lite olika storlekar , kan också vara väldigt användbart när man ska bättra någonstans.

 

Färger , köp transparanta gul,röd,blå, svart , vit  , då kan du blanda alla kulörer du behöver , tillägg till detta kan vara opaque vit,svart, silver.

 

Roterande liten slipmaskin., är bra för att roterande tar mycket när man slipar med den så man behöver inte gneta så länge.

Sen är det också väldigt bra att polera klarlack med.

 

Ansiktsmasker , en för organiska ångor och en mot färgdamm.  (proffisionella  ska givetvis använda en friskluftsmask)

Handskar , kan spara mycket tid som du annars får stå och försöka gno bort färg från händerna.

 

Slippapper

I olika grovlekar bör man ha , även här  , köp kvalitetsprodukter ,dom är så extremt mycket bättre än billigt skräp, håller 10 ggr längre och resultatet blir 20 ggr bättre.

40 , 80 , 120 , 300 , 600 , 1000 , 1500 är dom som går åt mest i min verktstad.

Finns även slipdukar som kan vara bra att ha scotch-duk brukar det kallas.